Udgivet i Nyd Livet

Familieferie på Kreta - 5 tips til at få den bedste ferie

Af Picnictæppe.dk

Det er sommer, og det er atter tid til at drage mod varmere himmelstrøg. Men hvor skal ferien gå hen i år, og hvad skal man opleve, når man er på tur med familien. Der findes mange muligheder, men en favorit for os danskere gang på gang er den græske ferieø Kreta, der har alt, hvad man kunne ønske, når det handler om at få en fantastisk ferie. Der findes tips, der gør din ferie nemmere og oplevelsesrig, og disse ting er beskrevet herunder.

Lej en bil og kom let og hurtigt rundt på øen

Med sine 8.261 kvadratkilometer er Kreta Grækenlands største ø. En ø der sammenlignet med Fyn er mere end 2,5 gange så stor, hvilket betyder, at man skal bevæge sig over store afstande, hvis man vil opleve alt, hvad øen har at byde på. Den nemmeste og bedste løsning, hvis man er en familie, som gerne vil ud og opleve ting i løbet af sin ferie er at leje en bil på Kreta.

Ved at gøre dette slipper I for at skulle sætte jer ind i de lokale transportmuligheder, og indrette jeres dag efter hvornår busserne kører. I kan samtidig lave jeres helt eget program, hvor I kan tage tingene i eget tempo, i stedet for at skulle følge med på en allerede planlagt tur, hvor man skal have både for- og bagtrop med. Der er en masse ting at opleve på øen, og her kommer et par bud.

Samaria-kløften - til jer med ældre børn

Man kan næsten ikke sige Kreta uden at sige Samaria-kløften. De fleste har hørt om den smukke, men også hårde rute, folk begiver sig ud på, når de besøger Kreta. Samaria-kløften er en 16 kilometer lang vandretur gennem Kretas nationalpark, hvor man vil kunne nyde den fantastiske natur i området. Man vil uden tvivl få sved på panden, men derfor er det lige så vigtigt, at man nogle gange stopper op, og nyder omgivelserne, i stedet for at kæmpe sig så hurtigt som muligt gennem ruten.

Fordi det er en krævende rute, og fordi det for mange kræver en vis alder, at sætte pris på udsigten langs ruten, så kan det anbefales, at man venter til børnene er gamle nok, før man tager denne tur.

Pak snorkeludstyret hjemmefra og husk en banan

En fantastisk aktivitet for både store og små når man besøger Kreta er at tage hele familien ud på snorkelsafari. Vandet tæt på Kretas kyst er oftest helt klart, hvilket gør, at der er god sigtbarhed, når man kigger mod havbunden. Her vil man kunne se flere forskellige farverige fisk svømme rundt, og hvis man er rigtig heldig, kan man også se havskildpadder.

Et lille tip, som folk generelt ikke kender til er, at når man finder fiskene, så er det smart at have en banan med. Når man åbner bananen, skal man smuldre den, ligesom man ville gøre med gær hjemme i køkkenet. Det plejer at tiltrække fiskene, hvilket mange gange gør oplevelsen lidt sjovere, når man har fiskene, der svømmer lige omkring ens hoved.

Spis på restauranterne uden engelsk menukort

Når man skal finde noget at spise på sin ferie, kan man hurtigt blive fristet til at vælge de restauranter, der ligger tæt på hotellerne, fordi de er flot indrettet og ligger belejligt tæt på hotellet, når man skal hjem igen. Hvis man vil have autentisk græsk mad, så kan det dog klart anbefales, at man bevæger sig væk fra de turistede områder og i stedet spiser, der hvor de lokale gør.

Et godt pejlemærke er, hvis restauranten ikke har et menukort på engelsk, dansk, svensk og tysk. Hvis det kun er på græsk, så er det fordi, der kun kommer lokale, og så er du sikret et rigtigt græsk måltid. Og nu tænker du så, at du ikke forstår græsk, men så snak enten med tjeneren eller brug din gode ven Google Translate.

Besøg også de små lokale byer

Man kan hurtigt blive fanget i kun at opholde sig i de store byer, når man er på ferie. Men ligesom med maden, så venter de bedste oplevelser mange gange der, hvor turisterne ikke befinder sig. Så hvis du har lejet en bil, eller hvis du vælger at tage bussen en af dagene på din ferie, så gør et stop i nogle af de mindre lokale byer på øen.

Her vil du mange gange kunne opleve, hvordan hverdagen ser ud for de lokale, og du vil kunne opleve de små charmerende gader, der oser af græsk kultur og historie. Prøv at finde en lille gadecafé, bestil der en raki og vær en flue på væggen i grækernes hverdag.

Find det du mangler på picnictæppe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 152 produkter fra mere end 36 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 217 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-20 09:05:23.

3
Produkttyper
152
Produkter
36
Forhandlere
217
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.