Billig ferie? 5 tips til at få en fantastisk ferie uden at skulle af med en formue

Der findes næsten ikke noget bedre at opdage et nyt land eller en ny kultur ved at tage på en afslappende ferie langt hjemmefra. Man tænker måske at en udlandsferie kan løbe op i mange penge og det kan det også godt gøre, hvis man tager nogle hurtige beslutninger og gør alting i allersidste øjeblik. Men hvis man er hurtig ude og planlægger sin ferie mere end andre måske ville gøre kan man sagtens tage på ferie uden at skulle af med en formue!

Vær tidligt ude

Når man alligevel sidder derhjemme i det mørke Danmark om vinteren og drømmer sig væk til varmere lande, kan man lige så godt begynde at søge efter rejser til sommer. Det er der bestemt også en masse fordele ved at gøre. Blandt er alle de gode overnatningssteder endnu ikke blevet taget og man kan få nogle rigtig gode "early bird"-rabatter, hvis man vælger at købe med det samme.

På denne måde kan få værelset på hotel, hostel eller lejebolig booket, så man ikke behøver at bekymre sig om det længere og man har allerede nu noget at glæde sig til imens man går og venter i måneder op til selve ferien. Når man så endelig tager afsted på ferie, vil man måske endda nyde den endnu mere, fordi man har set så meget frem til noget velfortjent afslapning.

Planlæg hjemmefra

Selvom det for nogle kan være rart og befriende at tage det hele på gefühlen på ferie, er der også mange fordele i at planlægge meget af ferien hjemmefra. På denne måde undgår man både forhøjede priser, lange køer og spontane køb der måske kan få budgettet til at sprænge, hvilket går imod hele formålet med en billig ferie. Det ville være ærgerligt at have brugt alle sine penge på blot en ferie uanset hvor dejlig den har været.

Man kan blandt andet planlægge hvilke museer og seværdigheder, man gerne vil se og købe billetter til dem, så man eventuelt kan springe de lange køer over. Det er især en god idé, hvis man rejser i højsæsonen og der er rigtig mange ligesindede turister, der gerne vil se de samme steder. Man kan med fordel også undersøge hvilke koncerter der er i byen man skal besøge, så man kan få en helt unik oplevelse for små penge!

Hold øje med gratis begivenheder

Som sagt behøver man ikke at bruge en formue på at tage på dyre museer og restauranter for at få noget ud af sin udlandsferie. Der findes tonsvis af gratis begivenheder og steder man kan tage hen til, hvis man ikke har det allerstørste budget. Man kan allerede begynde at undersøge dette inden man tager af sted ved for eksempel at melde sig ind i diverse lokale Facebook-grupper eller spørge familie, venner eller bekendte der også har besøgt landet.

Hvis man er eventyrlysten ville man sikkert også kunne finde en masse spændende og gratis steder at besøge, hvis man tager en dag ud af ferien til blot at gå rundt og opdage byen. Hvem ved - måske vil begivenheden eller stedet man helt spontant støder på være ferien højdepunkt og noget man vil huske i mange år fremover.

Tag på afbudsrejse

Hvis man pludselig har fået lyst til at tage af sted på rejse, har fået orlov fra arbejde eller studie eller på anden måde har fået fritid, er en afbudsrejse også en rigtig god idé, især hvis man er ude efter at rejse så billigt som overhovedet muligt. Hvis man gerne vil afsted så snart som muligt - inden for de næste tre måneder - er afbudsrejser en af de mest populære valg. 

Hvis man er heldig kan man for eksempel sikre sig en afbudsrejse til Spanien for billige penge - det kræver blot at man er hurtigt ude og ved hvor man gerne vil hen. Da det er andre folks oprindelige rejser, som de har aflyst, medfølger der heller ikke altid de samme valgmuligheder som hvis det var en helt 'ny' rejse, hvilket man også skal være opmærksom på.

Lej en cykel og spis i en park

Udover billetter til og fra det land, man skal rejse til, er der også mange andre udgifter som man skal regne med blandt andet overnatningssted, mad og transport. Nogle af disse udgifter kan man kontrollere mere end andre, men hvis man ønsker at holde udgifterne så få og lave som overhovedet muligt, kan man sagtens gøre sit for at begrænse dem. Det kan blandt andet være at skippe det dyre måltid på restauranten en aften og i stedet holde picnic i den lokale park eller på stranden med picnickurven fyldt af mad købt fra supermarkedet.

Man kan også spare på transportudgifterne ved for eksempel at leje en cykel i byen, man besøger. Rigtig mange byer har standere hvor man kan leje cykler, hvilket gør det nemt for turister at køre rundt fra seværdighed til seværdighed. På denne måde sparer man en hel masse penge på at købe dyre og spontane taxature og man oplever også byen på en helt anden måde. Det kan være en god idé at undersøge hvorvidt byen man besøger har cykelstier eller er cykelvenlig, så man ikke bliver negativt overrasket når man er taget af sted.

Menu
Top